PODELI

Policija je jutros rano privela izvesnog Tarzana Jovanovića jer je pokušao da prodao skulpturu Patrijarha Pavla u staro gvožđe.

Jovanović, po zanimanju skupljač sekundarnih sirovina, prilikom hapšenja se pokušao opravdati da nije prepoznao patrijarha Pavla „u tim žicama“ ali kako je rekao “ Iako je ovo bio dobar bakar“ sada se plaši prokletstva.

Naravno da mu policija nije poverovala jer tako očiglednu predstavu dematerijalizovanog patrijarha Pavla u duhu neokomunističkog titoizma je nemoguće ne uočiti na prvi pogled.

Zgrožena umetnička javnost je osudila kriminalca ne toliko zbog samog čina krađe, koliko zbog odustva pijeteta prema patrijarhu a pre svega umetničkom delu.

Tarzan je odmah zatražio da ga istovremeno ispovede i odža i pop, i da mu Milan Tarot skine prokletstvo.

– Čim sam doterao kući ovu žicu, odma sam svatio da je neka vrađbina. Deca su mi rekla da je to onaj s neba što seva munjama koga se boji i švaba Švarcelager ali ja nisam svatio da je to patrijarh Pavle. – rekao je Tarzan za medije.

Skulptura je malo ugruvana ali je suština predstave očuvana, te će biti vraćena nazad u Andrićgrad, na zadovoljstvo Dodika i Kusturice.