PODELI

Aktivisti Srpske napredne stranke članovima i simpatizerima stranke dele repliku Aleksandra Vučića na preklop u prirodnoj veličini. Uslov je samo, kako kažu, da budete vakcinisani. Sa akcijom se krenulo juče najpre u Beogradu; za narednu nedelju planira se Novi Sad i Niš, a zatim i ostatak Srbije. Interesovanje je kako kažu, veliko.

Ideju za ovaj projekat Aleksandar Vučić dobio je od Vei Fenga, ministra nacionalne odbrane Narodne Republike Kine prilikom prijateljske posete. Nakon završetka razgovora koji se vodio u kabinetu predsednika, Vučić je izjavio:

–Moj veliki prijatelj Vei Feng došao je da prenese prijateljske pozdrave meni, a preko mene i vama i celoj Srbiji. Istakao je kako je iskreno zadivljen sprovođenjem programa vakcinacije ovde. Objasnio sam mu da mi vas građane nagrađujemo za to evrima i vaučerima za šoping. Evo sada ukidamo i roaming između Srbije i Grčke a zdravstveni radnici iz Kovid sistema imaju 50% popusta na letove Air Serbia. Ja nisam hteo ništa da uzmem iako sam i sam vakcinisan. Ima kome je pomoć potrebnija.

Vei se oduševio i rekao je da će naše iskustvo preneti u Kinu. Takođe mi je rekao kako svaki kineski vakcinisan građanin kod njih dobija repliku Mao Ce Tunga u prirodnoj veličini i da smatra da i ja to trebam uraditi i ja sam se složio. To je još jedan vid stimulacije za vakcinisane koji pokazuje kako ja ne samo lično, nego i kao predsednik zemlje brinem za sve naše građane koji su se vakcinisali. Smatram da će svako ko poželi, makar i ovako, dobiti priliku da me ugosti u svom domu. Hvala, hvala svima što ste došli ali ja sad moram da idem. Neko mora i da radi u ovoj zemlji.– završio je Vučić.