PODELI

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić izjavio za medije da će prvi njegov potez kao novog gradonačelnika Beograda biti renoviranje zgrade u kojoj je na 5 spratu u privatnom stanu smešten Univerzitet na kojem je doktorirao.

– Univerzitet Union još dok je bio na livadi bio je jedan od prestižnih Univerziteta Beograda. Sa  setom se sećam mojih prvih studentskih dana. Šetao sam tom livadom na čiju adresu je bio ubeležen Univerzitet i bio ponosan što ću i ja najzad bio deo akademske zajednice. -rekao je Šapić-

– Danas je Univerzitet Union smešten na Kosančićev venac. To jeste jedan od lepših delova Beograda ali sama zgrada je veoma ruinirana. Za sve su krive sadašnje gradske vlasti koje me ne podnose zato što sam lep i namerno su ostavili tu zgradu u tom stanju samo da bi posle mogli da kažu “Evo gde je Šapić studirao”. Mada ja nisam tu studirao nego na livadi. No, svejedno. Nije lepo što je zgrada mog Univerziteta u tom stanju i zato kad postanem gradonačelnik, biće mi prva obaveza da skockam zgradu mog Univerziteta. – rekao je Šapić.