PODELI

Saša Janković je na Facebook-u objavio revolucionarni sistem, koji će, kako on tvrdi, zaustaviti sve patnje ljudskog roda!

Njegov post prenosimo u celosti:

“Pade mi na pamet društveni sistem u kom prvo uzmeš sve od svih, pa posle raspodeljuješ svima prema potrebama iz te mase.

Svi bi radili u zajednicama, kao u komunama. Svi bi onda radili rasterećeno jer ne bi morali da strahuju za osnovne potrebe, i bili bi mnogo produktivniji od ovih što robuju kod kapitalista za platu.

Svakako bi tu morao da se održava i elan radničke klase, pa bi sve obilovao muzikom koja bi se pravila sa centralnog nivoa. Svi bi radili fizičke vežbe, jer su nam potrebni zdravi ljudi, a i umorni ljudi se ne bune.

Кako bi se sprečili uticaji sa strane, morali bismo kao nužno zlo da imamo jak aparat bezbednosti i vojsku, kao i da proveravamo moralno političku podobnost onih koji bi se kandidovati za javne funkcije. Ali to sve samo koliko je nužno, i dok svuda ne zavlada taj sistem.

Pravi raj na zemlji! Ne znam samo još ime za takav sistem, ali mi deluje da ima dosta potencijala, samo ako se sprovede dobrovoljno i nenasilno.”