PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razmišlja da uvede štafetu mladosti za svoj rođendan, saznajemo iz kabineta predsednika.

Tokom razgovora sa svojim savetnicima Vučić je došao na ideju da je mnogo bolje umesto raznih poklona koje je dobio za rođendan da se uvede štafeta mladosti.

Vučić smatra da je u ovim teškim vremenima nepotrebno rasipati pare na njegov rođendan, mada je svakako zaslužio sve te poklone zbog svog predanog rada za boljitak Srbije i celog regiona. Ipak, Vučić je predložio da se pokuša od sledeće godine sa štafetom mladosti i to na prostoru celog Mini šengen regiona.

Štafeta bi, recimo, krenula za Novu Godinu iz Banja Luke i potom bi preko cele Bosne i Hercegovine putovala do Crne Gore, zatim bi iz Crne Gore išla u Albaniju do Tirane,  pa potom u Severnu Makedoniju odakle bi krenula put Beograda preko Kosova i Metohije, kroz sve veće gradove Srbije. U Beogradu bi 5. marta bilo upriličeno svečano uručivanje štafete na Zvezdinom ili nekom drugom stadionu uz sletove koje bi organizovali navijači ili članovi SNS.

Jedini problem ove zamisli je Vojvodina. Vučić, naime, nije predvideo da štafeta ide kroz Vojvodinu, već direktno iz Severne Makedonije ka Beogradu. Naprednjaci iz Vojvodine su zbog toga ogorčeni ali još nisu uspeli naći rešenje kako da se izmeni maršruta u koju bi bila uključena i Vojvodina.