PODELI

Za Danas piše novi kolumnista Sabahudin Saha Petrović, svetski nagrađivan kuvar. Ove nedelje tema njegove nove kolumne nosi naslov : tačno je da je gladan čovek zainteresovaniji za 4 briselska sendviča nego za 1 slobodu i šleper karamela.

Svetski nagrađivan kuvar i master šef svoje iskustvo na mnogobrojnim takmičenjima namerava da kroz jedinstveni spoj gastronomije i filozofije predstavi čitaocima. Obavili smo kratak razgovor sa gospodinom Sabahudinom:

–Proputovao sam pola sveta i filozofija gastronomije je moja pasija. Čitaoci će se kroz moje kolumne upoznati sa prednostima najpoznatijih svetskih kuhinja nad srpskom koja je prevaziđena. Zato ove nedelje počinjem temu o sendvičima kao univerzalnoj hrani svakog podneblja.

Moj akcenat će biti na mom omiljenom, briselskom sendviču. Čitaoci će biti upoznati sa načinom pripreme, poreklom ali i hranljivošću tog sendviča u odnosu na srpski. U sastojcima je ključ. – objasnio je Sabahudin.

briselski sendvič

–U briselski sendvič ide najfinija vrsta nemačke Mortadele, 2 vrste kačkavanja i 2 vrste sira, pored namaza od humusa. Dekoracija je jedan čeri paradajz i 2 lista organik zelene salate. Priznaćete i sami da je briselski sendvič daleko hranljiviji od srpskog. Zbog toga i nosi naziv kralj među sendvičima.

Samo ljudi koji jedu redovno ovakve sendviče mogu biti slobodni ljudi. O tome ću više pisati u ovonedeljnoj kolumni koja će izlaziti u onlajn izdanju Danasa. Što bi mi ovde rekli Budi Danas pametan i pročitaj moju kolumnu. – završio je Sabahudin Petrović.