PODELI

Po narodnom verovanju na današnji dan mečka Gordana izlaskom iz pećine označava kraj zime ili njen produžetak na narednih 6 nedelja. Tako je bilo i danas ali je mečka Gordana bila drugačija, pričaju radnici subotičkog ZOO vrta.

–Gordana je stidljivo pomolila glavu danas poslepodne. To nas je obradovalo jer Gordana je dobra mečka, umiljata i nikad nije promašila prognozu. Nikad. Uskoro je cela izašla i pogledala u nas. Zatim se uspravila na zadnje noge i tu smo doživeli šok!– uzbuđeno priča jedan od radnika.

–Gordana je na sebi imala džemper. I to ne bilo kakav džemper nego su na njemu lobanje. Stajala je tako uspravno nekoliko minuta, kao da je želela da se svi uverimo da ima poruku. Niko od nas nije mogao da joj obuče džemper. Naročito joj niko ne bi obukao takav džemper. Zatim se spustila i pošla nazad prema pećini. Ali pred pećinom se okrenula i ušla unutra samo do pola. I evo još uvek leži tako sa tim jezivim džemperom napola u pećini.

Mi smo istinski zbunjeni. Ne znamo kako da razumemo ovu poruku. Poslali smo fotografije Gordane jednoj jako staroj ženi koja je znala još Gordaninu baba Mečku Zlaticu. Ona je samo kratko rekla Svi ćete d′umrete. – ispričali su radnici.

Iz subotičkog Zoo vrta najavljuju da će izaći u javnost sa zvaničnim saopštenjem čim budu dešifrovali Gordaninu poruku.