PODELI

Novi gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković izgleda radi posao punom parom. Najpre je oduzeo ključeve službenih vozila skupštinskim poslanicima. Zatim je Gradskoj upravi predočio novu praksu u kontaktima sa zaposlenima koju je nazvao „Srećni časovi“. Praksa ima cilj građenja prijateljskih odnosa između rukovodstva Grada i zaposlenih u gradskoj upravi, kako je objasnio na svom fejsbuk profilu. Sve odluke su izazvale dosta kontroverzi i reakcija.

Međutim, kap koja je prelila čašu bila je ukidanje ćevapa sa lukom u skupštinskoj menzi. Bes koji je izazvala ova odluka među poslanicima uporediv je jedino sa besom Vesne Pešić prema spomeniku Stefanu Nemanji. Neki poslanici planiraju i odmazdu:

– „Doć’u sa šleperom luka i ćevapa ispred pa ćemo vidjeti kome će on ukidat’ hranu!–besno je poručio jedan od poslanika dok drugi preti da će svaki dan on i njegovi koalicioni partneri jesti velike količine belog luka pre odlaska na posao. Bošnjački poslanici su manje revoltirani odlukom jer su ionako sumnjali da im Srbi poturaju svinjetinu kroz ćevape pa nisu ni jeli, sem jednog koji je izjavio da je ukidanje ćevapa sa lukom „podrivanje nacionalnog identiteta sviju Bošnjaka“.