PODELI

Nakon što se pre desetak dana saznalo da su diplome Fakulteta političkih nauka iz Beograda podavane preko Ali Ekspresa, klupko je počelo da se odmotava. Za sada je uhapšen D.Đ. iz Beograda, koji održava kompjuterske sisteme na FPN, za koga postoji osnovana sumnja da je ocene upisivao u kompjuter. Kasnije bi kupac došao, rekao da je izgubio indeks, i tražio da mu se izda uverenje o položenim ispitima, i diploma nakon toga. Sve se obavljalo preko platforme Ali Ekspres. Niko nije ništa posumnjao, jer se sve ocene i inače unose u kompjuter, i uverenja i diplome su se izdavali bez problema.

Prema onome što se sada zna, cela šema je pala kada je prodavac postao pohlepan, i kada se u studentskoj službi FPN pojavio Nigerijac koji nije ni znao srpski, ali se naknadnom proverom utvrdilo da u kompjuteru stoji da je položio sve ispite.

Za sada se ne zna do kraja ko je sve kupovao ispite od D.Đ., kao i da li je imao saučesnike, ali se istragom došlo do osnovane sumnje da su makar tri analitičara koje viđamo skoro svakodnevno na svim televizijama svoje diplome kupili preko Ali Ekspresa.