PODELI

Nemiri u Americi ne jenjavaju. Od protesta BLM (Black lives matter) do upada demonstranata u američki Kapitol, stravične i uznemirujuće slike iz SAD šire se svetom. Međutim, ono na šta možda niko nije bio spreman su groteskne i komične slike izgleda samih demonstranata.

Tako smo imali prilike da vidimo ljude obučene tako kao da su upravo ustali iz kreveta, sve do Betmena koji mirnim hodom dolazi do Kapitol hila u stilu spasitelja. Ipak, pojava koja je privukla najveću pažnju je svakako istetoviran čovek sa rogovima. Nešto kao drogirani losos koji je upravo pojeo 6XL čizburger iz Meka.
Upravo ova slika, koja je obišla ceo svet i postala predmet mimovanja je izgleda bila poslednja kap u diplomatskoj čaši Kanade i Meksika. Podsetimo, Tramp je izgradio zid koji je trebao da spreči ilegalnu imigraciju. Taj zid je postao i predmet spora između liberalne i konzervativne struje u Americi, kao i razlog ogorčenosti Meksika.

Nakon jučerašnjeg skandala, zvanični Meksiko je izjavio da zid koji ih odvaja od “tih divljaka” možda i nije tako loša ideja; da bi danas predsednik Meksika, Andres Manuel Lopez Obrador izjavio da će plaćati Americi gradnju zida: “Mi ne želimo da imamo ikakve veze više sa tom zemljom. Trump je bio u pravu, on ipak najbolje poznaje svoj narod. Mi smo spremni da čak i finansiramo dalju izgradnju zida. Sa zadovoljstvom!” završio je svoje izjavu za nacionalni dnevnik aktuelni meksički predsednik.

Kanada takođe razmatra pravljenje zida između njih i ostatka SAD, međutim za sada nema potvrda od visokih kanadskih zvaničnika.