PODELI

„Kraj ove godine obeležilo je etiketiranje svih nas sa N1 i Nove S kao „skrivenih patriota, stranih agenata“. Ja se ponosim tom titulom jer su me tako i za vreme Miloševića ubeđivali da ću biti jednog dana kad porastem biti dvorska luda svakog režima, zajedno sa Ivanom Ivanovićem, Sergejom Trifunovićem i ostalim doajenima srpske kulturne scene.“, rekao je u intervjuu za Nova CNN Srbija Zoran Kesić.

„Poređajte sve nas nezavisne novinare i uporedite nas sa ovim PR novinarima i čitačima tuđih saopštenja i slikajte nas sa svih strana, objavite poternicu, učinite već nešto da me bar jedan režim konstatuje kao pretnju i da budem prava žrtva progona kako su mi i glasovi u glavi rekli još 2008. Tada sam napravio Fajront republiku. To je bila moja emisija po ugledu na mnoge takve iste emisije iz Amerike gde su mi ljudi pisali šta da kažem. Još  tada je počeo moj put nezavisnog stand up komičnog novinara. Raskrinkavao sam režim satirom“ ističe Kesić.

„Nije bilo lako bez dana fakulteta prozivati ljude. Probali su da me ućutkaju objavljivanjem mojih fotki iz detinjstva gde sam bio obučen kao devojčica ali nije im uspelo. Izgleda da su SrPi konačno izašli iz klerofašističkog mraka ali ima tu još dosta posla. I rođeni brat mi radi u Air Serbia, jedva sam ga zaposlio u ovoj diktaturi. Gostovao sam ja i mnogo puta kod drugih eminentnih novinara iz Hrvatske gde sam govorio o suočavanju sa našom zločinačkom prošlošću i o nezavisnosti Kosova ali,  progon je izostao.

U ovim teškim vremenima cenzure zločinačkog režima i dalje imam emisiju u udarnom terminu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom godinama ali, samo pitanje je vremena kada će nas ugasiti, siguran sam. I nakon ovog intervjua očekujem neki vid progona. Poslednji napad na mene lično zbog svojih smelih istupa imao sam samo pre nekoliko meseci. Tada su mi zabranili da idem na after party dočeke i žurke sa svojim prijateljima već sam morao da sedim kući. Slučajnost? Ne bih rekao.“ jada se Kesić.

Na pitanje novinara koja mu je najveća želja u 2021. Kesić vidno potrešen kaže: „Voleo bih da mi mama napravi rusku salatu ali da se zove nekako drugačije, EU salata ili NATO ili Soroš salata, gadi mi se taj nametnut naziv -ruska-. Zbog toga je godinama nisam jeo iako je obožavam.“