PODELI

Prilikom nedavne posete Srbiji, predsednik predsedništva BiH Milorad Dodik ubio je belog medveda u zoološkom vrtu u Beogradu.

Prema našim saznanjima do nemilog incidenta je došlo dok su se Vučić i Dodik šetali zoološkim vrtom u Beogradu. Ispred njih je iskočio beli medved, koga od milja posetioci zovu Mujo, koji je po tvrdnji uprave zoovrta obično miroljubiv ali mu se povremeno desi da izađe iz kaveza i traži kikiriki od posetilaca.

Dodik je potegao uzi i usmrtio belog medveda na licu mesta.

Trenutno u Beogradu ispred Predsedništva traju protesti Žena u crnom koje tvrde da je Dodik namerno ubio belog medveda samo zato što se zvao Mujo.

Kako saznajemo međunarodna organizacija Grinpis je najavila da će podneti tužbu protiv Dodika zato što je usmrtio životinjsku vrstu koja je ugrožena.

Dodik je za medije samo kratko izjavio da ga je “međed prvi napao” te da niti je znao da je ugrožena vrsta, niti da se zove Mujo, a tvrdnje da je medved miroljubiv Dodik je prokomentarisao sa podsmehom:

– Takih smo “miroljubivih” međeda potamanili po Bosnoj na hiljade, i tad su isto govorili da su miroljubivi. Kad su tako miroljubivi, vodite ih svojoj kući. – rekao je Dodik za medije.