PODELI

Nakon što je Vučić obznanio da želi da u novoj Vladi Republike Srbije bude zastupljeno oko 50% žena na ministarskim mestima, Ivica Dačić je došao na genijalnu koju je predložio Aleksandru Antiću.

Dačić je zaključio da sem Slavice Đukić Dejanović SPS i ne raspolaže baš previše ženskim političkim kadrom. Tako je najzad shvatio da silne starlete koje su naprimali u SPS ne mogu da se postave na ministarska mesta, ne samo zbog stepena obrazovanja, nego pre svega zbog lojalnosti SPS centrali i samom Dačiću.

Vučić je Dačiću i SPS ponudio dva ministarska mesta ali pod uslovom da oba popune žene. U SPS jednostavno nisu mogli da nađu drugog čoveka, tj dve dovoljno kvalifikovane žene za obavljanje ministarskog mesta, te je Ivica Dačić predložio Aleksandru Antiću da promeni pol.

Prema našim izvorima, na zaprepašćenje samog Ivice Dačića, koji je ovaj predlog izneo više u šali nego ozbiljno, Antić je posle kraćeg kolebanja prihvatio ponudu.

Naš izvor tvrdi da Dačić nije mogao da poveruje kada je čuo od Antića da prihvata predlog za promenu pola samo da bi i dalje ostao ministar. Kada je Dačić saopštio Antiću da se samo šalio, Antić je briznuo u plač i kroz suze rekao da sad ne zna kako ženi da izađe na oči: „Lakše bi mi bilo da sam promenio pol i ostao ministar. Kako sad ženi da kažem da više neću biti ministar, kako?!“.

Prema rečima našeg izvora iz SPS centrale nakon ovog incidenta Dačić je pao u depresiju. Izgubio je apetit. Po ceo dan ćuti. Ne javlja se nikome na telefon, pogotovo ljudima iz SPS.