PODELI

Rodoljub Kubat, sada već bivši profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta izjavio je da će osnovati ogranak Žena u crnom na Dinari.

Kubatu je Sinod SPC oduzeo blagoslov za rad na bogoslovskom fakultetu između ostalog i zato što je bio blizak pokretu Žena u crnom. No bez obzira na ovaj neuobičajen potez Sinoda, Kubat je rešen da istraje u svojoj misiji prosvećivanja neukog srpskog puka.

– Da tačno je, osnovaću ogranak udruženja Žena u crnom na Dinari. Sad kada više nisam profesor na PBF ostaje mi više vremena da se posvetim prosvećivanju naroda. Na Dinari svakako nema mnogo naroda i pretežno je to starija populacija, tako da ću lako moći da zagovaram abortus. – rekao je Kubat.

– Nadam se da ću brzo biti prihvaćen od mojih novih kolega Žena u crnom jer sam utanjio s parama pa mi trebaju projekti koji će biti izdašno finansirani. Uostalom pun sam entuzijazma i novih ideja. Recimo imam genijalnu zamisao da u Bosanskom Grahovu pokrenem prvu gej litiju. Moje nove kolege Žene u crnom bi bile prerušene u popove a nosili bi transparente za veća prava gejeva i zastavu duginih boja. – zaključuje Kubat.