PODELI

Čuveni političar iz Novog Sada Bora Novaković rešio je da napusti politiku i da se okuša kao turbofolk pevač u Zvezdama Granda.

Bora je nakon izbora svoju političku aktivnost sveo na minimum jer partija Vuka Jeremića, u kojoj vrši funkciju potpredsednika stranke, je bojkotovala izbore tako da nije ni imala šansu da postane parlamentarna a Vuk Jeremić je odavno ostao bez finansija i nema novaca za izdržavanje svojih funkcionera.

– Neću da opterećujem Vuka Jeremića jer znam da više nema para da me plaća. Ostaću još neko vreme potpredsednik Narodne stranke ali kako moja muzička karijera bude odmicala sve ću se manje baviti politikom. Nadam se da će Vuk naći dovoljno sposobnog političara koji će me naslediti na podpredsedničkom mestu. – rekao je Novaković.

Bora Novaković je u izjavi za medije negirao da njegova odluka ima ikakve veze sa odlukom Nikole Jovanovića da pređe kod Đilasa, jer kako kaže nedavno je otkrio svoj muzički talenat, tokom protesta ove i prošle godine, dok je pevao patriotske pesme po ulicama Novog Sada i Beograda. To ga je zaintrigiralo te je odmah upisao časove solfeđa.

– Pitaju me svi zašto baš narodna muzika. Odgovor je veoma jednostavan. Uvek sam bio uz narod i za narod. Uvek protiv korupcije i krađe. Čak i kada sam bio gradski funkcioner napravio sam velelepan Bulevar Evrope u Novom Sadu po kome će me pamtiti generacije. Kao potpredsednik Narodne stranke logično je da pevam narodnu muziku. – zaključio je Bora.