PODELI

Malo je poznato da i pilad drmaju hormoni. Kao i u ljudskom rodu, isto važi i za kokoške. Generalno gledano, svaka koka prolazi kroz tri faze. Prva, kada se traže stariji i iskusni petlovi. Druga, kada se traži otprilike isto godište kao ekvivalent u zrelosti i interesovanjima. Treća, kada je potreba znatno usmerenija na mlađu živinčad.

Tako je bilo od pamtiveka, pa još dalje, toliko da se ne zna šta je starije kokoška ili jaje. Međutim, karantin koji je zadesio celu planetu, reflektuje se i na tu božiju decu.U početku se to pripisivalo klimatskim promenama na koje nisu imune ni te živuljke, ali kada se pojavio ozbiljan deficit u jajima koji ni uvoz ne može nadoknaditi, SVO je morala da sazove krizni štab.

Temeljnom analizom došlo se do zaključka, da je karantin toliko pojačao libido kod pripadnica lepšeg pola da su kokani, najblaže rečeno, ustuknuli. Smoždeni i ispošćeni, mnogi se dadoše u bežaniju. Zabeleženo je nekoliko slučaja i samoubistava u Vrčinu. U jednom momentu neko bi pomislio da im je milije da odu direktno u lisičiju jazbinu nego da trpe ove maratonske redaljke.

Od to doba pevci izgubiše dobar glas, i to ne metaforički već bukvalno. Poput slavnog operskog pevača Enrika Karuza, tako je i ovim isluženim ljubavnicima „pukao glas“. Davno prošlo je vreme kada su koke imale sreću da ih neki napaljeni toliko nagazi i protrese da pri vrhuncu ona zakukuriče do probijanja zvučnog zida.

Kao jedino rešenje, budući da za tu vrstu ne pomaže ni vijagra ni popers, doneta je jednoglasna odluka odbora SVO, da se uvede u slobodnu prodaju kokain. Zakon stupa odmah na snagu, čim se pronađe tovar sa bolivijskog aviona koga je s puta malčice smeo južni vetar.

Stalni saradnik Zicera Branislav Jevtić