PODELI

Izvršitelj K.Z. (55) se našao u čudu kada su mu se na ulaznim vratima bez prethodnog upozorenja pojavili izvršitelji.

Kako K.Z. tvrdi njihovu posetu uopšte nije očekivao, i dodaje da mu na kućnu adresu nije stigla nikakva opomena a kamoli upozorenje.“Ovo ni u snu nisam mogao da zamislim, zar je dotle došlo da udari svoj na svoga, kakvi smo mi to izvršitelji!“ Izjavio je K.Z. koji je još uvek vidno potrešen i u stanju hipertenzijskog šoka.

Kako saznajemo K.Z. se zamerio svojim kolegama jer je postupio po moralnom i ljudskom nahođenju tokom svog poslednjeg Izvršiteljskog slučaja kada je uredno poslao upozorenje jednoj gospođi sa Karaburme, koja je dugovala određeni iznos za račun za struju, koja mu je tada rekla, citiramo: „Sinko moj dragi, nemam da platim, ali želim i platiću čim dobijem sedmu penziju ove godine, jer od svake odvajam 47% za svoj dug.“ Izvršitelj K.Z. je tada usvojio gospođino objašnjenje i naveo da dotična ima opravdane razloge.

Takav njegov potez je naišao na negodovanje i hitnu intervenciju od strane kolega izvršitelja koji smatraju da je tim ljudskim činom njihov integritet vidno i značajno ugrožen.