PODELI

Nakon što je pronađen mač u kamenu u reci Vrbas kraj Banja Luke, oglasio se ofis britanske kraljice.

Iz kancelarije britanske kraljice saopštavaju da su njihovi arheolozi još davno utvrdili da je kralj Artur bio bogumil i da je poreklom iz Bosne.

– Dugo nam je trebalo da shvatimo šta je zapravo simbolizovao OKRUGLI STOL kralja Artura, a sada nam je sve jasno. – tvrde iz kancelarije britanske kraljice.

– Običaj je kod Srba u Bosni da se okupljaju u krug dok peku jagnje ili prase. Po legendi o kralju Arturu u centru kruga vitezova je gorela vatra, ali su kasnije u romantičarskom periodu izbacili jagnje i prase i ostavili samo vatru. Onda tu je čitav niz reči koje potiču iz srpskog. Tako recimo reč STOUN znači STENA. Mač kralja Artura je izvučen iz STENE. Pa onda legende o vilama koje imaju i Srbi i Britanci, pa onda viteštvo, itd. Uglavnom, da ne dužimo priču, kraljica majka je rešila da lideru Srba iz Bosne Miloradu Dodiku udeli titulu Lorda od Laktaša. On to svakako zaslužuje i svojim zalaganjem za evroatlanske integracije ali i doslednom borbom za demokratizaciju bosanskog društva. – objašnjavaju iz kancelarije britanske kraljice.

Uostalom ko bi još mogao da iščupa mač iz kamena ako ne Bosanac.