PODELI

Građani Subotice poučeni dobrim primerom sa buvlje pijace na kojoj se WC pretplata plaća 1000 dinara za 55 nuždi, odlučili su da referendumom ukinu TV pretplatu za RTS i da se prešaltaju na WC pretplatu.

Mada je WC pretplata duplo skuplja, građani Subotice smatraju da je ipak korisnija od TV pretplate.

Iz razgovora sa slučajnim Subotičanima zaključili smo da oni veći deo dana provode na buvljoj pijaci, te da im je mnogo korisnija WC pretplata od TV pretplate.

– Znate kako, ja radim na buvljaku, pola moje familije radi na buvljaku. Nama je taj WC nasušna potreba. Kad dođem kući nemam snage ni da upalim TV, a kamoli da gledam RTS, tako da tu pretplatu zaista džaba plaćam. – rekla nam je prodavačica sa buvlje pijace, Nada Nikolić.

– Sve potrepštine za kuću nabavljamo na buvljaku. Mađarska hrana i roba su neuporedivo jeftiniji od domaće. Istina kvarljivija je to roba, ali nema se para pa moramo tako. Dok kupimo na buvljaku sve što nam treba, sednemo malo u kafanu, a posle nam treba i taj WC. Evo ja sam se pretplatio. 1000 dinara zaista nije mnogo, a puno mi znači, jer kad dođem kući ako odmah utrčim u WC žena zna da sam pio pivo posle posla i onda bude cirkus. – kaže nam Franja Silbaški, koji je želeo da ostane anoniman zbog žene.

– Ja da kaže, ja taj RTS nem gledam. Jedva razumela malo srpskoga. Imao kabela i gledam mađarska programa. Nama nem treba taj RTS. Zašto plaćam dva televiziju. Mene je bolja taj WC pretplata kad odem na pijac. – rekla nam je baka Juliška.

– Šta da gledam? Bolji život i Prleta i Tihija svaki dan. Pišam ti se ja na takav program. Bolja je WC pretplata. Em korisnija, em ne moram svaki dan da gledam ista go*na.- rekao nam je gazda Joca, koji takođe radi na subotičkom buvljaku.

Građani Subotice su čvrsto rešeni da RTS pretplatu zamene WC pretplatom i zaista za to imaju vrlo ubedljive argumente.