PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako ekskluzivno saznajemo, započeo je pregovore da pređe u redove opozicije.

Od naših izvora bliskih vrhu vlasti i opozicije smo saznali da Vučić planira da postavi na čelo SNS Nebojšu Stefanovića, a potom bi se ispisao iz SNS i priključio Đilasovom Savezu za Srbiju.

Naš izvor iz kabineta predsednika Srbije tvrdi da je Vučić izjavio da su masovni protesti zaista opravdani, te da u Srbiji realno nema medijskih sloboda. Ali, kako tvrdi naš izvor, Vučić ne vidi sebe kao odgovornog za ovakvo stanje u medijima, već smatra da su za to odgovorni klanovi u SNS koji kontrolišu medije i veći deo stranke. Zbog ovakvog stanja u stranci koje se odražava i na stanje u državi, Vučić je rešio da napusti SNS.

Pre nego se priključi Đilasovom Savezu za Srbiju, Vučić planira da osnuje svoju stranku, za koju saznajemo da bi se zvala Radikalno Napredna Srbija. Vučić je već pozvao Šešelja i Tomu da mu se pridruže u novoj stranci u kojoj neće biti korumpiranih političara ucenjenih od zapada ili domaćih tajkuna.

Kako saznajemo Vučić bi zadržao mandat predsednika, iako bi prešao u opoziciju. Takođe, Vučić planira kao miraz opoziciji da donese i svoj bot tim.

Za sad nemamo nikakve informacije kako čelnici opozicije reaguju na ovu insajdersku vest.