PODELI

Kako saznajemo od izvora bliskog kabinetu predsednika Srbije, Aleksandar Vučić se najstrašnije plaši VENECUELANSKOG SCENARIJA.

Naime, predstavnik venecuelanske opozicije Fernando Alban, izvršio je samoubistvo skočivši sa desetog sprata zgrade obaveštajne službe.

Naš insajder tvrdi da Vučić, od kako je to čuo, niti spava, niti jede i samo pominje venecuelanski scenario kao najgori mogući.

Vučić je odmah izdao naređenje Gašiću da ni u kom slučaju ne prima Đilasa u zgradu BIA.

Naš izvor tvrdi da je Vučić uveren da ako bi Đilas izvršio samoubistvo, njegov primer bi sledili i svi ostali opozicioni lideri, te bi Srbija u kratkom roku ostala bez ovako organizovane i uticajne opozicije. Krajnja posledica venecuelanskog scenarija u Srbiji bi bio gubitak legitimiteta aktuelne vlasti, jer zna se, bez opozicije ni vladajuća koalicija nema legitimitet. To bi za posledicu imalo urušavanje ugleda vlasti pred međunarodnom zajednicom, a pre svega pred zapadnim prijateljima.

Kako naš insajder navodi, Vučić razmišlja da uhapsi Đilasa te da ga stavi u zatvor pod strogim 24 časovnim nadzorom,  i da tako onemogući Venecuelanski scenario!