PODELI

 

Nakon dugo godina učenja i napornog rada, Nataša Кandić je konačno naučila srpski jezik. Ushićena i srećna, poželela je da odmah ponosno pokaže svoje znanje, pa je odmah sela i napisala sitnu knjigu Tačiju. Šta je bilo, bilo je, napisala mu je na ćirilici, ali odsad Srbi moraju da budu bezbedni dok posećuju svoje crkve i ognjišta za slavu. A ne da opet bude onog divljačkog kamenovanja, tuče i blokiranja crkvi šiptarskim automobilima.

Na kraju pisma, u sentimentalno-nostalgičarskom duhu, dodala je i citat nekog Makedonca, koji je rekao da je dobar Balkan samo onaj Balkan u kome granice nisu bitne. Кao onomad u Jugoslaviji. Nije fer da jedna republika bude veća, treba teritorije bratski i jedinstveno da podelimo, a granice nisu bitne, sve dok je podela bratski jedinstvena, tj. jedinstveno uzeta od jedne republike.

Zlobnici kažu da se velikoj građanskoj gospoji Nataši Кandić prethodno u snu javila Velika Gospojina, koja je podsetila da g-ka Кandić ove godine puni 72. godine, kada se presveta Bogorodica upokojila, i da je došlo vreme da konačno učini nešto dobro i pametno u svom zemaljskom životu, pre nego što bude kasno za njen večni život.

Da podsetimo, građanka Кandić se pre dve godine krstila u manastiru Ostrog. Pre njenog dolaska, bratstvo manastira se okupilo, uplašeno dolaskom nečastive i zbunjeno njenim zahtevom za krštenjem. Izvlačili su slamčicu, a najkraću je izvukao otac Makarije, koji je morao da izvrši obred krštenja, dok su se ostali sakrili u svoje kelije. Svedoci kažu da je Кandićka napustila manastir besnija nego što je u njega ušla. Razlog za to je kršteno ime kojeg je dobila. “Кakva Borka!“, prisutni su čuli njenu viku, “Ja sam Borkinja! Borkinja!“

Inače, ovih dana je Jugoslaviju potresla i vest da je Vesna Pešić javno priznala da je Dubrovnik srpski grad, i to usred Dubrovnika, maltene na Stradunu. Već su počele priče da se Gospa možda i njoj javila u snu, ili da je možda napao virus Zapadne Morave, od čega je popatriotrila, ali svi su odahnuli kad su saznali da ništa od toga nije istina. Građanka Vesna Pešić je Bogu hvala telesno zdrava, a duševno je i dalje svog uobičajenog zdravlja. Istinu o Dubrovniku se odvažila da kaže gospođa Vesna Pešić.

https://www.facebook.com/pesic.sinovi/videos/974740366043781/