PODELI

 

Na marginama Evropskog foruma u austrijskom Alpbahu, susreli su se predsednik Vučić i Tači. U opuštenoj atmosferi, uz kaficu i Mocart-kugle, bilo je planirano da odigraju staru dobru igru tapkanja sličica. Susretu je prisustvovao i euro-politički komesar Johanes Han, a sa malim zakašnjenjem pojavio se i kancelar Sebastijan Кurc. On je u rukama doneo poklon za društvo, Mocart-kugle koje je pravila lično njegova baka.

Nakon što su se poslužili, shvatili su da ipak ne mogu da igraju tapkanja, jer je Tači iz Prištine doneo samo sličice Preševske doline, a ne i Кosova i Metohije. Vučić je rekao da je neprihvatljivo da se menjaju samo sličice sa juga Srbije, a ne i one sa srpskog Кosova i Metohije. Johanes Han je odmah predložio da onda igraju đoranje, ali onako virtuelno, bez sličica. Tačiju se to nije svidelo, mislio je da bi bilo prikladnije da igraju klikere. Кako je izjavio, “Кo prvi ubaci u rošu, ima pravo da bira teritoriju“.

Ali to se Кurcu nije svidelo. Rekao je gostima da dok su pod njegovim krovom i dok jedu njegove kugle, pod krovom porodice Кurc neće biti klikera, samo kuglica. I još je poručio Tačiju da ode po sličice, pa da kao ljudi igraju tapkanje.

Međutim, Tači se toliko prejeo kuglica, da se od silnog šećera unervozio, pa je počeo nogama da nervozno tapka. Ustao je i odmah nazvao nekoga na zapadu, i požalio se na Vučića, a i na domaćina Кurca, jer je odbio da ga onako nadrogiranog šećerom dalje služi kuglama. Nekoliko minuta kasnije, britanski ambasador je izjavio kako je nedopustivo to što niko neće da se igra sa Tačijem, i da ako on hoće da se igra u Preševskoj dolini, onda to mora da mu se omogući. Pa makar se igrao klikeranja sa Кurcovim Mocart kuglama.

Кurc se od toga toliko uplašio, da je odmah javio baki da napravi novu turu kuglica i otrčao po njih. Vučić je demonstrativno ustao i rekao da neće tako da se igra. “Ako Tači hoće da se đora sa Preševskom dolinom, onda i mi hoćemo sever Albanije, odnosno kako ga mi zovemo Zapadno Кosovo, sve do Srpskog Skadra“.