PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Twitter-u prisutan praktično 24 časa. Njegove objave možete videti u kasnu noć, posle ponoći, u ranu zoru, tokom prepodneva, u podne, posle podneva je malo manje aktivan ali je jednako prisutan i predveče i tokom noći kada je veoma aktivan.

Kontaktirali smo IT stručnjake da nam objasne kako je moguće da neko bude prisutan 24 časa na ovoj društvenom mreži, s obzirom da Twitter nema opciju zakazivanja postova.

– Obično na održavanju jednog uticajnog profila na Twitter-u radi nekoliko ljudi. – kaže za Zicer IT stručnjak i urednik poznatog portala Kompjuteras.com Darko Dražović.

– Međutim, kada više različitih osoba uređuje jedan profil, primetan je različit stil objava. Na Vučićevom profilu se to ne vidi. Tako da nije jasno da li on ima klonove koji uređuju njegov profil ili je zaista prisutan 24 sata na Twitter-u. – zaključuje Darko.

Poznati marketar Istok Pavlović kaže da je moguće da neko sam uređuje svoj profil na Twitter-u 24 časa, ali pod uslovom ili da nikako ne spava ili da povremeno spava po pola sata.

– Očigledno je da jedan čovek uređuje profil Aleksandra Vučića, i najverovatnije je da je to on sam. Stil svih objava je uvek isti, što pokazuje da nije u pitanju tim ljudi već isključivo jedna osoba. A pošto je Vučić poznat kao neko ko nema poverenje u svoje saradnike, onda je sasvim izvesno da on sam uređuje svoj profil 24 sata. Kako to radi, bog sveti zna. – zaključio je Istok.