PODELI

Jehovini svedoci su rešili da napuste Srbiju zauvek.

Razlog za ovakav iznenadan potez u toj sekti objašnjavaju sve većim uticajem političkih partija u Srbiji koje se svake godine množe i otimaju im vernike.

– U početku, tamo negde ’90-ih utakmica između nas i političkih partija u Srbiji je bila koliko toliko ravnopravna. Danas je stanje nesnosno. – tvrdi propovednik ove sekte, koji je želeo da ostane anoniman zbog straha od političkog progona.

– Političke partije su počele da nam otimaju vernike. Sve je manje ljudi u našoj zajednici i sve više naših bivših članova odlazi u razne partije. Mi ne možemo da obećavamo to što mogu političke partije. Prosto konkurencija nije fer. – dodaje propovednik.

– Političke partije su ukrale naše metode. Ukrale su nam ideje. Propovedaju Mesije, izbavljenje putem politike, ulazak u elitno društvo. Srbi su svakako skloniji da veruju u politiku nego u Boga i mi ovde prosto nemamo šta da tražimo. – objašnjava propovednik.

Kako nam je propovednik Jehovinih svedoka objasnio, nakon Srbije će pokušati još u Albaniji, te će tamo prebaciti svoju versku zajednicu. Nadaju se da je u Albaniji narod manje političan i da će tamo imati više uspeha nego u Srbiji.