PODELI

Nakon susreta Vučića i Soroša u Americi, pokret „Žuta patka“ prešao na stranu Vučića.

Lideri inicijative „Ne davimo Beograd“ čiji je prepoznatljiv simbol žuta patka, su izjavili da njima nije primarni cilj borba protiv bilo koje vlasti, već pre svega borba za bolji i lepši Beograd.

– Od početka naša inicijativa nije imala za cilj rušenje vlasti. To su novinarski spinovi. Naša ideja je poboljšanje uslova života u Beogradu. Želimo da Beograd postane uređen grad, sa efikasnom administracijom, grad iz koga omladina neće bežati za London, Brisel ili Frankfurt već će želeti tu da živi i stvara. – rekao je Radomir Lazović lider inicijative Ne davimo Beograd.

Na pitanje da li će podržati Đilasa kao zajedničkog kandidata opozicije, Lazović je rekao da je Đilas deo prevaziđenog političkog miljea koji je pokušao da privatizuje Beograd te da inicijativa Ne davimo Beograd ni u kom slučaju ne misli podržati Đilasa a verovatno ni ovakvu opoziciju.

– Naš stav je da podržimo onoga ko najbolje čini za Beograd. Ovog momenta to čini Vučićeva vlast, ma kakva ona bila. Stoga naša podrška ide aktuelnoj vlasti. – izjavio je Lazović