PODELI

Tajnim dogovorom između HDZ-a i Nemačke predviđeno je masovno iseljavanje Hrvata iz Slavonije kako bi se plodne oranice ove bogate panonske regije prodale po veoma niskim cenama nemačkim veleposednicima.

Plan se sastoji iz nekoliko tačaka.

Prvo je ubrzano i masovno iseljavanje Hrvata iz slavonskih gradova ali prevashodno sela. Zatim donošenje niz mera i zakona koji bi omogućili nemačkim veleposednicima da na lak način mogu da otkupe zemljište koje će posle iseljavanja Hrvata ostati neobrađeno. U tu svrhu će se doneti zakoni o zapuštenom zemljištu koje bi već nakon dve godine pripalo državi a potom bi država vršila ukrupnjavanje zemljišta i prodala ga Nemcima.

Potom sledi naseljavanje Srba i Bošnjaka koji bi bili radna snaga na velikim imanjima bogatih Nemaca u Slavoniji, s tim što bi se tim novim “gastarbajterima” onemogućilo da dobiju HR državljanstvo te bi tako bili veoma jeftina radna snaga jer ne bi podlegali EU zakonodavstvu.

Gradovi bi potpuno bili naseljeni Nemcima, pre svega porodicama veleposednika a sela bi bila naseljena Srbima i Bošnjacima sa trajnim “privremenim” boravkom.

Sličan plan Nemci imaju i za Dalmaciju gde takođe planiraju raseliti Hrvate, pokupovati im svu imovinu i naseliti Srbe, Bošnjake i Albance kao gastarbajtere.