PODELI

Hrvatsko Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja uputilo je oštar protest Savetu Evropske unije (Savetu ministara) u kome se žale da ni jedan projekat ne mogu realizovati zbog Srba.

HR Ministarstvo graditeljstva navodi čitav niz dokumenta kojima želi dokazati da Srbi sabotiraju urbanizam i prosperitet Hrvatske republike.

Ministar Predrag Štromar tvrdi kako je zbog srpskih protužbi propalo nekoliko stotina graditeljskih poduhvata koji bi Hrvatsku urbanistički značajno izmenili.

– Eto primjerice pokušali smo graditi preljep stadion u Grdiški, Srbi su to zaustavili tvrdeći kako je upravo na tom mjestu bio logor. U Jasenovcu smo htjeli napraviti vrtić i odmaralište za djecu ometeneu u razvoju, Srbi su opet sve stopirali jer navodno je baš na tom mjestu bio neakav logor za djecu tjekom Drugog svejtskog rata. – požalio se Ministar Štromar.

– Na otoku Pagu smo htjeli podići ljetovalište po uzoru na svjetska ljetovališta za mlade, poput Egzita u Novom Sadu, gdje bi mladež iz cijelog svjeta mogla uživati, Srbi su čak i tamo našli neki logor i sve zaustavili. Mi prosto više ne znamo što činiti. Toliko potencijala ima naša domovina za graditeljstvo ali nam Srbi ne daju ni jednu ciglu uzidati igdje. – rekao je Ministar.

Ministar je još dodao kako su Srbi blokirali gradnju hotela u Jadovnu, pa gradnju još jednog vrtića u Jastrebarskom, zatim u Capragu, Lepoglavi, Loboru, Stupačinovu i drugim mestima niz graditeljskih poduhvata je blokirano od strane Srba.