PODELI
Montenegro Prime Minister Dusko Markovic, center right, after appearing to be pushed by Donald Trump, center, during a NATO summit of heads of state and government in Brussels on Thursday, May 25, 2017. US President Donald Trump inaugurated the new headquarters during a ceremony on Thursday with other heads of state and government. (AP Photo/Matt Dunham)

Srbija i Crna Gora u NATO alijansi je ruski projekat preko koga Rusi nameravaju da ubace svoje igrače u NATO pakt, saznaje Zicer od dobro obaveštenog izvora bliskog vrhu Putinove stranke Jedinstvena Rusija.

Rusija će isto pokušati i sa Makedoncima, ali su joj najsigurniji insajderi Srbi i Crnogorci čiju lojalnost ne dovodi u pitanje, tvrdi izvor Zicera iz Rusije.

rusija

Za razliku od Bliskog istoka gde drži čvrste pozicije, stiče se utisak da Rusija namerno prepušta Balkan američkom uticaju. Jedino oko čega se Rusija trudi na Balkanu je postojani medijski uticaj, iz svih ostalih sfera se postepeno povlači. Trampova dolazeća administracija je shvatila da zapadni Balkan sa pravoslavnim narodima koji su tradicionalno odani Rusiji zapravo predstavlja trojanskog konja u NATO redovima, ali zbog poteza duboke države prethodne administracije je nemoćna da zaustavi dalju integraciju zapadnog Balkana u evroatlantske institucije.

Tramp je pokušao da zaustavi ulazak Crne Gore u NATO, no nije uspeo. Ruski izvor Zicera tvrdi da Trampova administracija nije preuzela ni 10% vlasti u Americi, a po svetu se i dalje mora oslanjati na kadrove prethodne administracije koja nije bila sposobna da vidi rusku podvalu.

tramp-markovic_620x0

To što je Tramp odgurnuo crnogorskog premijera Markovića, nije odraz njegove bahatosti, već nezadovoljstva zbog neuspeha da zaustavi ulazak Crne Gore u NATO. Tramp je veoma besan zbog svoje nemoći da se odupre ruskim planovima oko podrivanja NATO alijanse preko Srba i Crnogoraca, navodi naš izvor.