PODELI

Novinar Politike sa platnog spiska američkog Stratfora, Boško Jakšić, napravio je i objavio spisak Srba koji su poreklom Rusi.

Po mišljenju Jakšića ovi Srbi koji imaju ruske krvi u sebi ne bi smeli da se bave javnim poslovima, niti politikom u Srbiji, jer po difoltu naginju majčici Rusiji a to šteti evrointegracijama i koči ulazak Srbije u NATO.

files-php
Srđa i Boško

Boško tvrdi da ovo nije spisak za odstrel, kako su to protumačili neki srpski proruski mediji, već više preventiva za odbranu od potencijalnih KGB-ovaca koji imaju jasan plan da spreče ulazak Srbije u NATO i EU.

Jakšić je sasvim siguran da ruske krvi u sebi imaju Vojislav Koštunica, zatim Vojislav Šešelj, potom Dragomir Anđelković, Svetlana Ražnatović Ceca,  Bora Đorđević, Novak Đoković, za Viktora Trickog sumnja da ima ruske krvi ali nema dokaze, a isto tako i za premijera Aleksandra Vučića nije siguran da li ima ili nema ruske krvi. Zatim Jakšić navodi da ruske krvi ima veći deo Srba sa Kosova i Republike Srpske, kao i značajan deo građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Što se tiče premijera Vučića, Jakšić navodi da dok premijer vodi proevropsku politiku nema potrebe sumnjati u njegovo čisto srpsko poreklo.