PODELI

Prilikom posete Ruskoj federaciji predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u Vladivostiku izjavio za ruske medije da je Milo Đukanović gotov te da se otvara nova geopolitička situacija na Balkanu koju Rusija ne sme da propusti.

– Crna Gora ne sme biti više igračka Mila Đukanovića koji mora da ode jer tako se jedna zemlja ne sme tretirati. Ako bi Milo Đukanović ostao na vlasti to bi bila katastrofa za Crnu Goru ali i za Balkan. – izjavio je predsednik Nikolić.

– Crna Gora je obična marionetska država kojom upravljaju stranci. Kako se crnogorska vlast odnosi prema Srbima to je katastrofa. Crna Gora pod Đukanovićem se uvek stavlja na stranu protiv Srbije. Nikad u istoriji Crna Gora nije bila protiv Srbije kao danas a isto tako i protiv Rusije.- rekao je predsednik Nikolić za ruske medije.

– Na naše prijateljstvo su uzvratili neprijateljskim priznanjem Kosova. Drsko je i bezobrazno od crnogorskih zvaničnika da nam nešto zameraju a mi nismo ništa preduzeli posle sramotnog priznanja Kosova. Zbog toga je Crnoj Gori potrebna promena koja će doneti slobodu građanima a i pripadnicima srpske nacionalnosti. Do god se ne promeni vlast u Podgorici sigurno je da ja neću tamo ići na more i neću jesti njeguški pršut.- zaključio je predsednik Nikolić, prenose ruski mediji.

15 KOMENTARI

Comments are closed.