PODELI

Migranti su rano jutros krenuli u protesnu šetnju Beogradom, kako kažu da podsete Srbe na 5. oktobar.

– Srbi su se ulenjili i ne mare više za svoju budućnost. Mi nismo u prilici da živimo tako ležerno i opušteno i moramo da se borimo za svoju bolju budućnost. Sutra se navršava 16 godina od 5. oktobra kada su Srbi poslednji put pokušali da poboljšaju svoju situaciju u ovoj Evropi. Zato smo mi danas pokrenuli ove proteste u znak sećanja na 5. oktobar i na sličnu situaciju u kojoj ste se onda vi nalazili a mi danas. – rekao je Abdul al Hasani vođa protesnog mitinga migranata.

fazktkqturbxy9hmjrhn2mxodq5m2u0mzjkmjbmnzvjndmzzwm2ztjmni5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Ako se ne promeni situacija u kojoj se nalaze, migranti su najavili da će zapaliti srpski parlament, jer kako kažu, izgleda je to jedini način da se Srbi pokrenu.

– Mi više ne znamo šta da radimo. Nas optužuju da smo lopovi a vaši građani su nam do sada izvukli poslednji dinar. Zauvrat ganice su zatvorene i Mađari ne žele da nas puste. S druge strane svakodnevno nam dolaze Srbi koji hoće zajedno sa nama da idu za Englesku i Nemačku. Ako se ovako nastavi nas migranata koji želimo za EU će uskoro biti više nego redovnih građana Srbije i mi ćemo morati preuzeti vlast u Srbiji. – rekao je Abdul al Hasani vođa migranata kome je posle današnjeg mitinga ponuđeno da bude i vođa navijača Crvene Zvezde.