PODELI

Udruženje srpskih švalera „Nestašni Milojko“ zahteva od Vlade Srbije da im se najzad dozvoli protesna šetnja Beogradom.

– Mi iz udruženja „Nestašni Milojko“ predstavljamo tradicionalne srpske vrednosti za razliku od gejeva koji promovišu nešto stranjsko sa zapada. Ipak, naša država je gluva i nema na naše zahteve. Mi već deset godina pokušavamo da napravimo protesnu šetnju centrom Beograda, da se čuje za naše jade i muke ali nam država ne dozvoljava. – objašnjavaju članovi udruženja.

svaler_1329911009_670x0

Inače, članovi udruženja tvrde i zaklinju se odanošću i vernošću svojom, da su oni najdiskriminisanija populacija u Srbiji.

– Sada niko ne sme da takne nekog geja, a nas ko god dovati može da nas utepa. Visimo po balkonima, po banderama, po drveću, noćom, satima, dok se neko ne smiluje da zovne policiju i zaštiti nas od razularenog muža ili dečka. – objašnjava Milojko Naskočić predsednik udruženja „Nestašni Milojko“.

– Mi samo hoćemo ista prava kao i sve druge seksualne grupacije u Srbiji. Zašto samo da nas biju?! – dodaje Milojko.

– Verujem, kada bi nam država dozvolila da napravimo našu paradu da bi to bila najmasovnija parada u Srbiji. Mi imamo podatke koji govore da svaki pedeseti Srbin nije švaler, dakle većina pripada našoj seksualnoj grupaciji. Pa zašto smo onda mi toliko diskriminisani?- zavapio je Milojko na kraju.