PODELI

Posle povratka iz Brazila sa olimpijskih igara,  predsednik Srbije Tomislav Nikolić je pao u krajnje očajanje. Danima je odbijao da uzme hranu, a kako saznajemo ni tomovaču nije hteo  da primiriše. Кatastrofalni rezultati naših sportista za vreme Tominog boravka u Brazilu su ga strašno pogodili. Najgore je tek sledilo. Čim se vratio u Srbiju naši sportisti su počeli da nižu uspeh za uspehom. Nije bilo sumnje, u pitanju je baksuzluk.  Psihijatri, koje je obišao u potrazi za utehom, su ga ubeđivali da baksuzluk ne postoji. No tako očigledan baksuzluk, kakav se manifestovao u Brazilu, ni nauka nije mogla Tomi da izbije iz glave. Toma je rešio da poseti čuvenu proročicu Milijanu iz Novog Sada sa naselja Sajlovo i da potraži utehu u okultnim naukama.

Кako naš izvor, blizak proročici Milijani, tvrdi, predsednik Nikolić je dolazio na Sajlovo više puta od kako se vratio iz Brazila sa olimpijskih igara. Nikolić je bio ubeđen da nosi teški baksuzluk i pribojavao se da neće ponovo pobediti na predsedničkim izborima, te je tražio od Milijane da mu reši taj problem kako god zna i ume.

Prvi put mu je proročica Milijana rekla da ima strašnu blokadu uzrokovanu strahovima i magijom. I da prvo mora da se oslobodi strahova. Milijana mu je preporučila da izvede jedan stari ritual posipanja rakije po kućnom pragu.
– Onoga koga se najviše bojiš, njemu moraš na kućni prag u znak krsta sipati rakiju.- objasnila mu je Milijana.

Toma je odmah otišao u Beograd i sipao rakiju Tomovaču na prag premijerovog kabineta, jer premijer tu najviše boravi pa se to po  pravilima magije može računati kao kućni prag. Danima je smrdela rakija na ulazu u kabinet premijera Srbije, ali niko nije znao pravi uzrok tome.

Drugi put mu je Milijana rekla da ima jedan mali debeli čovek iz njegove branše koji želi da ga smeni na toj poziciji. Niko u njega ne sumnja da se bavi magijom jer svi misle da je ateista.

– Kada ga sretneš, nikako s njim ne smeš da se rukuješ. A da bi magija prestala moraš mu sipati soli i brašna po glavi.

Kako saznajemo Toma je i ovaj zadatak ispunio, mada nismo saznali kome je to sipao soli i brašna na glavu.

hrast-2-790x423

Treći put kad je došao Toma se požalio da je sve ispunio što mu je rečeno ali da baksuzluk nikako ne prestaje. Tada mu je Milijana rekla da je UKLET jer je za vreme njegovog mandata posečen stari sveti hrast a on nije prstom mrdnuo to da spreči. Stoga sad mora otići u hrastovu šumu, tri dana boraviti u šumi i svako jutro kada sunce izađe mora zalivati vodom jedan hrast pevajući mu 9 puta sledeću pesmu:

„Oj Badnjače Gromovnikov sinče
grešni Toma ogreši se o te
a ti moli vile i gromove
da mi skinu baksuze sa glave!“

Četvrti put kada je Toma došao kod Milijane, ispričao joj je kako je sve ispunio što mu je proročica naredila:

– Sve sam uradio što si rekla i mogu ti reći da osećam kao neko olakšanje. Sad već mogu mirno da spavam i nemam noćne more. Ipak još jedno me muči a to je ono što sam te pitao na početku, kako ponovo da pobedim na predsedničkim izborima? – zavapio je Nikolić.

Na to mu je proročica Milijana odgovorila sledeće:

– Po istraživanjima domaćih i stranih agencija tvoje šanse na izborima za predsednika se kreću oko 5% što je dovoljno da jedna stranka uđe u skupštinu ali nije dovoljno da ponovo budeš izabran za predsednika. Jedina nada ti je da te podrži Vučić. Ako te on ne podrži nikave šanse nemaš.