PODELI

Klan političkih analitičara iz plemena Vukadinović ordinira u svakoj republici EX YU.

Kako saznajemo, sem nama dobro poznatog Vlaha Đorđa Vukadinovića političkog analitičara, postoji čitava plejada Vukadinovića koji se u svakoj republici bivše Jugoslavije bave upravo ovim poslom tj. političkim analitičarenjem.

Tako u Crnoj Gori na primer, poznati politički analitičar je Srđa Vukadinović. U Hrvatskoj je Ante Vukadinović. U Sloveniji je Zmago Marn-Vukadinovič. U Bosni i Hercegovini je Omer Beg-Vukadinović. Dok je u Makedoniji Petros HadžiVukadinis koji se predstavlja kao Grk.

Kako je došlo do ove neobične koincidencije i da li je u pitanju baš slučajnost ili nešto drugo?

Tragom ove neobične misterije urednik Zicera (ime poznato redakciji) zaputio se na more u Crnu Goru gde se po predanju nalazi izvorište ovog političko-analitičkog plemena.

Na južnoj strani planine Bjelasice, koja se blago spušta ka dolini rečice Bistrice, nalazi se pleme SOTONIĆI! U kući baba Joke i đeda Joka Vukadinovića u plemenu Sotonića dobili smo odgovor na ovu neverovatnu političko-analitičku misteriju.

Naime, predak svih današnjih Vukadinovića je bio pop Vukadin Mićović, koji je jednom prilikom u pijanom stanju, kako kaže predanje Sotonića, a prepričava đed Joko: “ Za vrijeme vijenčanja čit’o opelo pa se svatovi pobili i razbežali, mladenci odma’ razišli a njega prokleli da nikad više ‘leba časno ne zaradi ni on ni potomstvo mu i što gođ budu govorili sve suprotno tome dabogda se dešavalo!“