PODELI

Vojislav Koštunica rešio da „otkrije sve što ima“

Koštunica uveliko prikuplja građu za svoje memoare, koji će biti više u formi pravnog akta, slično ustavu, nego nalik memoarima, kako saznaje naš izvor blizak Koštunici.

Međutim situacija se iskomplikovala kada je Koštunica neke od svojih bliskih prijatelja i bivših saradnika zvao po deset puta da se obavesti o nekadašnjim događajima. Mada su mu mnogi sa strepljenjem izašli u susret i detaljno ga obavestili o svemu što se zbilo sa njim na političkoj sceni Srbije dok je bio predsednik države. Ipak, deo prijatelja nije imao strpljenja da posle desetog telefonskog poziva odgovara na pitanja Vojislava Koštunice.

Tako su neki njegovi prijatelji, kako saznajemo, prekinuli komunikaciju sa njim, kako kažu „Dok ga ne prođe ova euforija“. Drugi su mu pak preporučili da koristi internet i gugl pretraživač.

Radoznali srpski mediji su već kontaktirali Koštunicu da prokomentariše pisanje memoara, međutim on nije mogao da precizira o čemu se radi:

– Ono što imam da kažem napisaću sam, neću davati izjave. Ne bih želeo sada ništa da komentarišem, pošto moram prvo da se obavestim o svemu detaljno. Znate, za jedan naučni rad, a ovo će svakako biti naučini rad, jer sam ja naučnik, potrebno je detaljno istražiti pozadinu svih zbivanja. Pošto meni ni danas nije sasvim jasna pozadina svih zbivanja koja su obeležila moj aktivni politički život, stoga moram, ma koliko to čudno vama zvučalo, detaljno da sve istražim i da se bolje obavestim. – rekao je Koštunica na pitanje medija.