PODELI
Vozi Miško!

Jutros, pred zgradom Patrijaršije, prodefilovalo je dvadesetak novinara Blica, Telegrafa, Kurira i drugih.

Novinari su pokušavali da zaustave vladike i dobiju bilo kakav odgovor na provokativna pitanja o besnim kolima parkiranim pred Patrijaršijom. Na njihovu žalost, episkopi su samo odmahivali rukama i sa ciničnim smeškom brzo ulazili u zgradu Patrijaršije.

Novinari su potom slikali besne automobile, pipkali retrovizore, pokušavali da uslikaju unutrašnjost automobila kroz zatamnjena stakla. Zbog ovakvog istrživačkog novinarstva, pojedinim automobilima su se uključili alarmi, pa su šoferi morali da izađu pred Patrijaršiju i intervenišu.

Nastala je svađa između novinara i šofera. Šoferi su pokušali da oteraju novinare dalje od automobila zbog čega su novinari počeli da skandiraju: „Popovi lopovi!“

Jedan novinar Blica se zaplakao i kroz suze ridajući počeo da kuka i nariče: „Dok oni voze kola od 50.000 evra, moja plata je između 15 i 25 hiljada dinara. Ja ne mogu sebi ni burek svaki dan da priuštim.“ Na to kukumavčenje, šofer koji je upravo isključivao alarm najskuplje limuzine, objasnio mu je da bi i on imao za besna kola, kad bi počeo da posti i prestao da pije litar kafe dnevno uz tri pakle cigareta.

auto-spc11

Ubrzo je došla policija i rasterala ljubomorne novinare.

Od izvora bliskog vrhu SPC saznajemo da je plan da se tokom Sabora zatvori ulica ispred Patrijaršije i da se postavi obezbeđenje koje neće dozvoliti ljubomornim novinarima da uznemiravaju episkope i fotografišu njihove automobile.

Kako naš izvor saopštava, još ove godine je ovako, a već od sledeće će ceo kvart biti zatvoren, sem kod Saborne Crkve zbog ambasade.

Dakle, od sledeće godine, novinari koji budu hteli da naprave sačekušu za vladike, moraće da idu na Liturgiju.