PODELI
Grb nove vlasti opštine Starog grada Beograda

Nova vlast Starog grada u Beogradu već u prvim satima nakon formiranja dogovorila se oko podizanja spomenika Zoranu Đinđiću.

Novu vlast Starog grada čine, s jedne strane SRS, a s druge DS i u manjoj meri SPS, DSS-Dveri, SDS i LDP. Osovina koalicije će svakako biti SRS-DS. Da ne bi tokom rada nove vlasti Starog grada dolazili u sukob interesa, odmah su rešili da to prevaziđu jednim zajedničkim projektom – podizanjem spomenika Zoranu Đinđiću.

Po dogovoru nove vladajuće koalicije Starog grada, pola Zoranovog spomenika bi bilo idejno rešeno po zamisli DS-a, a druga polovina po zamisli SRS-a. Po zamisli DS-a prva polovina spomenika bi trebalo da predstavlja Zorana kao uglednog državnika, vizionara zagledanog u budućnost, i žrtvu nacionalistički nastrojenih ekstremista, dok bi druga polovina spomenika, kako ju je zamislio SRS, Zorana prikazala kao izdajnika i kriminalca.

Ko će raditi ovaj kontraverzni spomenik, koji će biti po završetku postavljen nasuprot „konja“ u centru Starog grada i koliko će spomenik koštati, još se ne zna. U svakom slučaju, biće to najčudniji spomenik u novijoj istoriji Srbije, a možda i sveta.

19 KOMENTARI

Comments are closed.