PODELI
Ustaše: Gdje su naša prava, svak nas zapišava!

Posle video klipa kojim se Rene Bitorajac sprda sa ustaštvom u Hrvata, mnoge ustaške udruge su podnele žalbu Briselu zbog obespravljenosti.

Kako se navodi u saopštenju jedne ustaške udruge pod nazivom „Crna laguna“, hrvatsko društvo je prosto ogrezlo u antiustaštvo.

– Danas se čovjek ne može prošetat trgom Jelačića u ustaškoj uniformi sa obilježjima Crne legije, a da ga odmah ne napadne razularena gomila huligana, dobacujući mu pogrdne uvrede, nazivajući ga hercegovačkom seljačinom i prostakom. To je prosto nesnosno i mi to više ne želimo trpiti – navodi se u priopćenju ustaške udruge „Crna laguna“.

– Posle ispada Mileta Kekina, i one odvratne Vedrane Rudan, sad se i ovaj ćelo Rene našao sprdat sa tekovinama naše domoljubive ustaške tradicije. Što je sljedeće? Hoćemo li dozvolit da nam se vrate Srbi i da zaigraju Kozaračko kolo u sred Zagreba, sa sve opancima i šajkačama – dodaje se u priopćenju.

– Na nas se danas gleda kao na Židove tjekom Drugog svjetskog rata, potpuno smo obespravljeni, s tim što su Židovi ipak uživali određene povlastice u NDH i to nije za poredit – priopćava udruga „Crna laguna“.

– Zahtjevamo od Brisla da nam se garantira poštivanje naših ustaških ljudskih prava. Mi smo krv proljevali za Europu tisuću godina, pa i sad sredinom i koncem XX stoljeća. Zar nam je to hvala?!? Ako nam Europa ne izađe u susret i ne zaštiti nas, mi ćemo sami kao i do sada što smo, uzet stvar u svoje ruke, bez ičije pomoći, goloruki, i odbraniti naše dostojanstvo – zaključuje se u priopćenju ove ustaške udruge.