PODELI
Što reći, ne

Druga epizoda šeste sezone premijerno je prikazana u nedjelju navečer kada pravoslavci slave Uskrs. Umjesto uskrsnuća Krista prikazano je uskrsnuće Jon Snowa, što nije samo pravoslavni lobi nego i blasfemija tvrdi kardinal Bozanić.

U nedjelju navečer u Americi premijerno je prikazana druga epizoda šeste sezone popularne serije Igra prijestolja koja je oduševila fanove, ali i šokirala milijardu katolika diljem svijeta. Jedan od glavnih i fanovima omiljenih protagonista Jon Snow, nakon što je izboden na smrt, biva odnesen u prostoriju u kojoj mu njegovi sljedbenici pere rane i mole za njegov povratak. Ova rekonstrukcija biblijskog događaja uvelike je razljutila katolike diljem svijeta, ne samo zbog čina blasfemije već činjenice da je John Snow uskrsnuo baš na pravoslavni Uskrs.

– Prvo, cijela scena je rekonstrukcija polaganja Isusa u grob Josipa iz Arimateje, što je čista blasfemija. Pa nakon toga obred pranja tijela i rana te na kraju uskrsnuće. Zapravo Jon Snow je „vaskrsnuo“ i trebao bi se zvati Jovan Sneg. Sve je to velikosrpski lobi, ništa više – izjavio je kardinal Bozanić za Glas Koncila.

Da iza svega stoji velikosrpska hegemonija koja poput ruke Nečastivog dopire do nevinih duša katolika, potvrđuje i činjenica da je Hodor, bradati div koji jedino zna reći svoje ime, čisti stereotip Srbina iz CAO Krajine tvrde za kraj iz HNiPa.

news-bar.hr