PODELI
Brejvik je pobedio

ISIL podržao napore Brejvika da se izbori za svoja ljudska prava, kao prava masovnog teroriste. ISIL smatra da je ovo dobar znak i za pripadnike njihovog pokreta, tj. države, jer se nadaju da ih neće ubuduće slati u Gvantanamo.

Norveški sud presudio je u korist desničarskog ekstremiste Andersa Beringa Brejvika zaključujući da su mu prekršena ljudska prava u zatvoru gde služi kaznu za terorizam i masovno ubistvo.

„Sud je došao do zaključka da zatvorski sistem primenjuje nehumani tretman prema Brejviku“, ocenio je okružni sud u Oslu smatrajući da držanje Brejvika u izolaciji gotovo pet godina predstavlja kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Portparol ISIL-a za medije naveo je u kratkom samoubilačkom govoru posle koga je aktivirao omanju atomsku bombu, da je borba Brejvika jasan znak zastranjenja Evrope i da će ISIL, koliko je u mogućnosti, pružiti maksimalnu podršku širenju ekstremizma u EU.

Abdul al Hasan u svom poslednjem obraćanju javnosti!
Abdul al Hasan u svom poslednjem obraćanju javnosti!


– Istina je da je Brejvik ciljano ubijao manje-više muslimane, kada je izvršio pokolj nad 77 pripadnika omladine radničke partije, i da to su to zapadni mediji vešto zataškali, ali istina će kad-tad izaći na videlo – poručio je Abdul al Hasan el Šaban ibn Batuta, portparol ISIL-a za medije.

Abdul al Hasan je dodao još da će se ISIL boriti svim demokratskim i ostalim raspoloživim sredstvima da omogući krstašima poput Brejvika da ostvare svoje pravo na verski rat, kao što i oni (pripadnici ISIL-a), sami polažu pravo na džihad.

– Krajnje je ponižavajuće za ljudski rod, koji je premudri Allah stvorio, onemogućiti borbu za svoja verska ubeđenja, kao što to čini savremena, sekularizovana Evropa. Stoga je naša podrška Brejviku iskrena i bezrezervna i kao što … – dalji tekst saopštenja Abdula al Hasana je prekinut naglom eksplozijom.