PODELI
Najsrećniji kad daje

Ekipa „Zicera“ uz pomoć najnovije super-tajne masonske tehnologije za prisluškivanje, presrela je telefonski razgovor između sekretara Fonda za razvoj svemirske tehnologije i fizike čestica AP Vojvodine, gospodina B.P. i mladog i perspektivnog odgajivača kunića iz Bačkog Petrovog Sela, gospodina N.Č, čija imena nisu poznata redakciji.

N.Č: Dooobar dan, želim. Je l’ to ono za subvencije?

B.P: Jeste. Izvolite, kako možemo da Vam pomognemo?

N.Č: Vid’te, kako bi’ vam kaz’o… Gled’o sam jutroske u Jutarnjem da delite novce za razvoj tih novih tehnika, pa sam ‘teo da pitam, možem li od vas da dobijem par ‘iljada, ‘teo bi nešto, a fali mi malo para?

B.P: Delimo, delimo, kako da ne delimo. Delimo i šakom i kapom, k’o da su naši novci.

N.Č: A je l’ bi mog’o ondak i ja da dobijem jedno 100 ‘iljada? ‘Teo bi’ d’ uzmem nove pojilice za kuniće. Šta ću, volem ih k’o da su mi deca.

B.P: Može, gospodine, sve može, jedino što ćete morati da otvorite firmu, da ne radite više u garaži i da zaposlite ženu, majku i snajku. Ali ne brinite, samo k’obajagi, niko to neće da proverava. Eh, da, umalo da zaboravim – meni ćete dati dve trećine od tih 100.

N.Č: Ta ajte, molim vas, ‘di bi’ ja to mog’o, kako niko da ne proverava, iju, naopako?!?

B.P: Gospodine, da li Vi hoćete te pojilice ili nećete?

N.Č: Hoću, kako da neću, ali malko me stra’… A što dve trećine, može li bar pola?

B.P: Sad dve trećine, pa kad sledeće godine ponovo konkurišete, a mi ostanemo na vlasti, daćete mi samo pola. Je l’ može tako?

N.Č: Prodato!