PODELI
Reklo bi se po slici da mladencima ništa ne "hvali"

Kako saznajemo, u mestu Popov Lug, majka I.K. udala je ćerku od 22 godine. Mnogi ljudi su u šoku, a neki su čak pozvali i Centar za socijalni rad, smatrajući da je ovo nasilje u porodici, te da je zločin udavati tako mladu ćerku.

Tragom ove šokantne informacije, ekipa „Zicera“ je otišla do mesta Popov Lug, da bi se i sama uverila u istinitost ove zastrašujuće vesti.

Kada smo stigli do njihovog dvorišta, iz kuće je odmah izašla I.K, sva razdragana, jer je danima proslavljala udaju ćerke.

Z: Dobar dan. Vi ste sigurno I.K? Recite našim čitaocima kako ste uopšte došli na ideju da udate tako mladu ćerku?

I.K: Zdravo živo, sokole! Pa znaš kako, u moje vreme je bilo normalno da se devojke udaju u te godine, čak i ranije. Tada se nije govorilo da su „mlade“, nego, „spremne za udaju“. I šta meni hvali? Ja se udala s 18, izrodila 5-ero dece, muž i ja stvorili ovu kuću, imamo zemlju, dobro zarađujemo… Deca su nam od malena pomagala, pa su navikli i na rad, a nisu se majali kao mloga omladina po grad, nisu se drozirali, opijali, džabalebarili, živeli na roditeljskoj dojki…

I, aj’ sad kaži, šta mi hvali? Vidi, bre, kako izgledam, što bi rek’o naš narod: „Voćka koja rađa, ne suši se.“ Mom Milanu sam i dalje privlačna i radimo stalno „one“ stvari. Nisu mu potrebni „oni“ filmovi ili da ‘vata mlađu, kao što danas oni neostvareni rade. To što se danas dešava, to ti je sve katastrofa. Ne žene se i udaju do 40, rađaju sa 40 i kusur, jure neke karijere, žele da imaju avijone, kamijone, a u stvari nemaju ništa, nit’ će ikad imati. I sada sve neka prava. Pa koje će mi neko kaže za moje dete? To je bre već žena, a prošla je mnogo više, nego što će ti svilenkasti u grad da prođu za ceo život.

I samo da vidim da mi dođu od tud neki sa tim pravima, ima motikom da ih sve razjurim.
Gde su oni kada narodu treba neka pomoć, da pomognu ljudima koji teško žive ili da pomognu mladima koji se uzimaju, a ne da jure neke gluposti i da mi kao krave muču po tija mediji.

Zato ti iz tija „ziceri“, idi i napiši tamo da se ne zajebavaju više, nego da svako počne na sebi i od sebe da radi, ja da ti kažem. Tada neće imati vremena za gluposti i biće svima bolje.