PODELI
Poneti krst poligamije

Posle prozivki da je bolid što je katolicima na Tviteru čestitao Veliki petak, mada je sin sveštenika i trebalo bi da zna da je Veliki petak kod svih Hrišćana dan kada se sećaju stradanja Hristovog, pozvali smo Bojana Pajtića da objasni ovaj svoj kiks.

44444

B.P: Nije to nikakav kiks. Znam ja dobro šta sam rekao i mislio. To samo neznalice misle da je kiks.

Zicer: Ali ko još slavi Veliki Petak?

B.P: Kako ne slavi? Ta što onda ljudi pripremaju trpezu za Veliki petak. Kuva se riblja čorba ili peče šaran ili som, najbolje som. Pa to je prste da poližeš.

Zicer: Ipak je to dan u koji se Hrišćani sećaju stradanja Hristovog, nije sve u trpezi i narodnim običajima. Ceo hrišćanski svet sа tugom i pijeteteom seća se Golgote, to je valjda poenta?

B.P: E, nije. Moj baba nas tako nije učio. On je taman tada završavao vaskršnje vodice i tad smo imali para k’o salate, skoro k’o sad kad smo u vlasti. I kako se onda mi, deca, ne bismo radovali Velikom petku. Zato sam i ja svoju radost podelio sa svim tviterašima.

Zicer: Morate ipak razumeti da je to neki vaš lični doživljaj, a ne sveopšti, hrišćanski.

B.P: Svako ima pravo na svoj lični doživljaj i nije demokratski, a ni evropski, da se nekome nameće neki srednjevekovni ritual tugovanja tog dana. Ja ako hoću da se veselim na Veliki petak, šta je to koga briga?!?

19 KOMENTARI

Comments are closed.