PODELI

Referendum za ulazak u NATO!
Hoćemo u NATO-dosta nam je vojne neutralnosti!

NVO Žene u crvenom, počela je skupljanje potpisa za referendum o ulasku Srbije u NATO pakt.

Na referendumskom listiću će pisati samo jedna stavka, kao jedina opcija:

1. Želim da Srbija uđe u NATO pakt.

NVO (#DAuNATO) i Žene u crvenom, u saradnji sa NDNV, smatraju da je dosta bilo vojne neutralnosti, koja nas je do sada koštala ogromnih troškova, jer, kako kažu, da je Srbija članica NATO-a, bezbednost zemlje bi bila duplo jeftinija.

Sem toga, ove organizacije navode i čitav niz prednosti članstva u NATO.

– NATO je jedna savremena i moderna svetska humanitarna organizacija. Naša omladina bi imala priliku da se zaposli, znači, smanjio bi se broj nezaposlenih. Zaposleni u NATO, srpski omladinci bi stekli mogućnost napredovanja, završavali bi razne korisne ubrzane kurseve, putovali po svetu, učili strane jezike, upoznali druge kulture i narode, njihove običaje, vrline i mane, što inače nemaju priliku, niti će ikada imati. A na kraju krajeva, smanjila bi se agresivnost srpske omladine, jer bi ti agresivni omladinci u dalekim krajevima sveta te ljude drugih kultura koje upoznaju mogli i da ubijaju. To ovde nemaju priliku i onda ta agresija kulminira raznim društvenim problemima, tučama po stadionima, mitinzima, a sve to šteti kako ekonomiji i progresu Srbije, tako i psihi tih mladih i još neformiranih ljudi – navode NVO koje se zalažu za ulazak u NATO.

– Druga stvar je što zapad više ne bi imao ništa protiv Srbije, jer samim članstvom u NATO mi se na neki način odričemo saveza sa Rusijom, i zapadne zemlje bi najzad odahnule od srpske opasnosti na Balkanu. Samim tim znači da bi priliv kapitala iz zapadnih zemalja krenuo ubrzanim tempom, jer više nikakve prepreke ne bi bilo. Ekonomija bi se praktično preko noći popravila i drastično promenila. Vrlo brzo bi se osetio boljitak – objašnjavaju NVO aktivisti.

Iz NVO #DAuNATO dalje navode – Poznato je da u Srbiji živi 6 puta više ženske populacije od muške. Realno, mi imamo problem kako tolike devojke udati, jer nam manjka muškaraca, koji su, pritom, zbog nesluženja vojske postali metiljavi ili su, pak, promenili seksualnu orijentaciju. U slučaju da Srbija postane deo NATO-a, ovde kod nas bi bile izgrađene NATO vojne baze, pune zrelih i pravih muškarčina, kojima su žene itekako potrebne. Tako bi se rešio problem udavača jednom za svagda. Ovo je i dugoročno dobro za našu ekonomiju, jer bi potomci ovih žena u Americi kasnije slali novac svojim rođacima u Srbiju. Time bismo dodatno osnažili našu dijasporu, a da ne oštetimo natalitet u Srbiji.

15 KOMENTARI

Comments are closed.