PODELI
Skot

Povodom tvrdnji Pentagona da je dvoje Srba u Libiji ubijeno pre američkog bombardovanja, razgovarali smo sa američkim ambasadorom u Srbiji, Kajlom Skotom (Kyle Bastard).

Z: Gospodine Skote, možete li da pojasnite našim čitaocima zbog čega bi islamski teroristi podmetnuli Amerikancima ubistvo dvoje Srba?
Da li to u stvari znači da se SAD plaše reakcije Srbije, jer očigledno prerasta u vojnu i svaku drugu silu ovog dela sveta?

K.S: Upravo tako! Islamska država, ali i mi preko Atlantika, svesni smo kakva bi napeta geopolitička situacija nastala u svetu, kada bi Srbija najoštrije osudila ubistvo svojih građana u Libiji.
Mi to svakako želimo da izbegnemo, jer, kao i uvek, nastojimo da konflikte rešavamo mirnim putem, pre svega, dijalogom.

Z: Kako onda komentarišete nalaze srpskih patologa, koji pokazuju da su naši građani u Libiji stradali od posledica bombardovanja?

K.S: Vidite, to se lepo uklapa u ono na šta mi već dugo ukazujemo. Reč je, zapravo, o međunarodnoj zaveri, kojoj je cilj da za sva zla na ovom svetu okrivi Ameriku. Stoga i razmatramo opciju da su stradali Srbi prvo ubijeni, pa potom podmetnuti u ruševine. Naši stručnjaci pažljivo su analizirali fotografije koje su se pojavile u medijima, i pouzdano zaključili da povrede ne odgovaraju onima koje bi nastale od bombardovanja. Metode koje su oni pritom koristili, znatno su pouzdanije od onih koje koristi jedan prosečan srpski patolog.
Kao što vidite, sve ukazuje da je reč o podloj nameštaljci.

Z: Dakle, Vi ne delite mišljenje raznih teoretičara zavere, koji govore o tome da SAD koriste ovu situaciju kako bi kinjile Vučića, jer smo u jeku predizborne kampanje. Priča se čak i da uživaju u tome?

K.S: To je užasna stvar! Prosto nemam reči da izrazim koliko sam ponekad zgranut suludim pričama koje ovde slušam. Vidite li vi uopšte koliko je bolesno to što se govori?!? Ponoviću – mi se ne mešamo u unutrašnje odnose bilo koje zemlje, to nije naš stil. Pa pogledajte samo šta rade Rusi u Srbiji i sve će vam biti jasno?!? Finansiraju par sajtova, ponašaju se kao neki bahati kozaci, a opet se sve svaljuje na nas. Ali, naravno, osim par NVO, novinara i pola vlade, ovde to nikom drugom ne smeta. To samo potvrđuje priču o velikoj zaveri protiv nas, iza koje, zašto to ne kazati otvoreno, stoje upravo ti „fini“ Rusi. Najgore od svega je što oni to čak i ne kriju.

Z: Gospodine Skote, šta biste na kraju poručili čitaocima Zicera?

K.S: Pre svega, hvala vam što ste me pozvali da govorim o ovoj važnoj temi, jer naš glas u Srbiji ne čuje se onoliko koliko bi trebalo, pa građani nemaju mogućnost da sagledaju naše prave ciljeve.
Poručio bih vašim čitaocima da ne veruju baš u sve što pročitaju na internetu, već da veruju proverenim medijima, a to su uglavnom oni najpopularniji. Vama bih poručio da samo ovako nastavite. Mi ćemo nastaviti s pažnjom da pratimo ovo što radite.

18 KOMENTARI

Comments are closed.