PODELI
#boškosrećasrećaradost

U najnovijoj video prezentaciji pokreta Dveri, Boško Obradović otkrio je #sreću.

Otkako je ovaj pokret prerastao u stranku i dobio Boška za predsednika, krenuo je u jednom veoma čudnom pravcu.

Osim sitnica, poput izbacivanja drugog čoveka iz pokreta, Vladana Glišića, što je uobičajeno za sve srpske stranke koje pretenduju da budu liderske, Boško je pokrenuo čitav niz aktivnosti koje će definitivno izmeniti sliku o Dverima kakva je do sada vladala u narodu.

Naš izvor blizak Vladimiru Dimitrijeviću, duhovnom ocu Dveri, navodi da su nove Dveri naumile da, po sistemu američkih protestantskih sekti, krenu u mrežni marketing i kućne prezentacije heštagova. Naravno, ove prezentacije sa određenim heštagovima, imaće za cilj pridobijanje, pre svega mladih ljudi, željnih promena.

Бошкић

Zašto su baš izabrali sistem američkih sekti, pri čemu prvenstveno adventističke, pitali smo našeg sagovornika, a evo i šta on ekskluzivno za ZICER otkriva:

– Možda je tajna za širu javnost, ali guru Dveri, Vladimir Dimitrijević, bio je visoko rangiran u Adventiskičkoj sekti i to ne samo u Srbiji već, pre svega, u Americi.

Cela organizacija pokreta Dveri je osmišljena po uzoru na ustrojstvo i raspodelu vlasti u sekti Adventista.

Pošto je Boškić rešio da registruje Dveri kao stranku, onda je ceo sistem organizacije Dveri kao NVO bio urušen. Tako je prvo došlo do podele u Dverima, a potom i do gubitka kontrole nad ostatkom stranke.

Da bi se povratio sistem koji se pokazao kao dosad najuspešniji u Srbiji, jer je kopirao jednu sektu, a priznaćete, sve stranke su po malo sektaški nastrojene i gaje sektaški duh i mentalitet, Boško je morao na mala vrata da vrati taj polet i upravo će to učiniti kroz mrežni mraketing kućnih prezentacija heštagova.

Zašto baš #sreća, pitali smo našeg sagovornika.

– To su neki od klasičnih elemenata manipulacije svake sekte, kao što su: Bog, Sreća, Porodica, Ljubav, Prijatelji, Zajednica, Odanost, itd. Ti heštagovi su sasvim marginalni u ovoj dverjanskoj tviter-kućnoj prezentaciji. Poenta je pridobiti mlade ljude i okupirati ih sektaškim duhom, a zatim od njih napraviti odanu vojsku stranačkih boraca.