PODELI

Nakon saznanja da se Siniša Pavić sa svojim timom advokata sprema da podnese tužbe radi zaštite autorskih prava, ekipa Zicera je razloge za ovaj potez potražila direktno od Pavića.

SP: Da, istina je, stvarno se spremam da tužim nekoliko njih. Radio sam naporno na smišljanju likova i zapleta u svojoj seriji „Bela lađa“, da bi mi političari to bezočno pokrali u svojim kampanjama, i u novinama i u vestima.

Z: Na koje zaplete i likove konkretno mislite?

SP: Pa evo, samo za početak: Srećko Šojić je čovek koji ne može dve rečenice da sastavi kako treba. Imamo jednog takvog u Skupštini. Srećko Šojić je na svoju slavu pozvao zapadnog ambasadora da bi ojačao svoje političke pozicije. I to su mi pokrali, i još unapredili. U seriji „Bela lađa“ Vladu sastavljaju stranci i tajkuni, opozicija je umišljena i nesposobna i stalno se deli i svađa među sobom, podmeću se afere sa vanbračnom decom i homoseksualnim vezama, pijačni prodavci postaju političari preko noći, političari idu kod vračara i gatara po savete kako da vode zemlju, i tako dalje… Čini mi se da sve što ja napišem ode pravo pred PR timove svih stranaka ili pred neke tajne službe o kojima svi stalno pričaju, koje dalje uzimaju šta im treba i prema tome modeliraju našu stvarnost. Ako će već da uzimaju moje ideje, red je i da mi za to plate.

Z: Koje ste političare planirali da tužite?

SP: Za sada više razmišljam o tome da tužim državu Srbiju za povredu autorskih prava, ako je to pravno moguće. Cela država se pretvorila u moje serije. Na svakom koraku viđam plagiranje mojih ideja. Verujte da sam pod velikim stresom zbog svega toga, ne mogu više ni vesti da gledam kao čovek, prestao sam i da pišem. Zbog svega ovoga, tužiću ili političare ili sopstvenu državu. Ako već uzimaju, ima i da plate!