PODELI

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je oštro protestovao kod ministarke Zorane Mihajlović zbog, kako je rekao,“nepravde učinjene njegovom rodnom selu Bajčetina“.

Naime, kako Zicer saznaje iz dobro obaveštenih izvora bliskih skupštinskom restoranu, Tomislav Nikolić je ubeđen da je Zorana namerno izostavila Bajčetinu iz projekta koridora 10, te da će ta trasa puta zaobići Bajčetinu u širokom luku.

Tim povodom predsednik Tomislav Nikolić je uputio protestnu notu ministarki Zorani Mihajlović.

„To što ste vi bliski bivšem ambasadoru Amerike, ne daje vam za pravo da se svetite mojim zemljacima iz Bajčetine isključujući ih iz koridora IKS, jer svih 32 stanovnika Bajčetine zaslužuju da budu uključeni u evropske integracije, a ako će ih išta brzo priključiti na te integracije to je upravo Koridor IKS“, navodi se u saopštenju predsednikovog kabineta.

Kontaktirali smo i ministarku Zoranu Mihajlović da nam objasni zašto je došlo do ovog sukoba između nje i predsednika republike, na šta je ona oštro odgovorila:

„Apsolutno odbijam navode da je trasa Koridora IKS rađena tako da se zaobiđe Bajčetina. Bajčetina nije predviđena na koridoru. Nećemo da kočimo napredak samo zbog toga što je nekim ljudima loše. Uostalom, ako predsednik ima bilo kakvih zamerki na moj rad, neka se slobodno obrati ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država.“