PODELI

Star sam vekovima, i mnogi su me zaboravili. Neki veruju da su me jednom za svagda upokojili, satrli dvovekovnom prosvetom ovog jadnog naroda i konačnom pobedom Petog Oktobra. Mislili su da će, zabivši ideološki kolac Moderne u moje junačke i patrijarhalne grudi, okončati dugu istoriju srpskog vampirizma. Govorili su da je nemoguće da u dvadeset i prvom veku vampiri opstanu van procesa globalizacije i integracije. Da je nespojiva egzistencija vampira i njihov palanački zadah na rakiju i gibanicu sa kreativnim korišćenjem moderne tehnologije i visokoenergetskim aktivizmom.

Naime, postoje predrasude da se vampiri ne bave ekstremnim sportovima, tehnomuzikom, kompjuterima, da ne ugrađuju silikone, nadograđuju nokte i vampirske zube. Da ne idu na međunarodne seminare i da se ne bave pitanjima kao što je regionalizacija, jer navodno oni žive u Srednjem Veku, zarobljeni u okove mitske svesti, nacionalni folklor i ritualna krvoprolića. To omalovažavanje nas i karakondžula idu dotle da se i naše postojanje osporava, čak proglašava sujeverjem.

Zagledani u svetliju budućnost i «Evropu» zaboravili su da se osvrnu na senke iz budžaka prigradskih naselja širom Srbije, gde vampiri obitavaju za dnevne svetlosti. Naša ciljna grupa su gnevni mladi nezadovoljni ljudi željni nečije krvi kojima je ovih «promena» preko glave. Čekajući ni Godoa ni Solanu, već svoj trenutak. I mi ćemo ga dočekati ako ikako drugačije sa dolaskom Tome Grobara prema kome, a to moramo priznati, gajimo simpatije.

Mislimo da su konačno raspršene iluzije reformista o svetlu na kraju tunela. Japi zombiji polako gube podršku javnosti, a krug Dvojke se pokazao onakav kakav zaista jeste – plen onoga koji je jači. A da jači tlači, zna i Hašim Tači. Pada prvi sumrak na Srbiju i dolazi naše vreme. Dolaze godine Krvavog Raspleta.

Godinama smo gledali smo šta čine. Oni pirovali nad našim vampirskim grobovima verujući da je naše vreme bespovratno prošlo. Jurcali su naokolo kao muve bez glave, puni optimizma i pozitivne energije. Povukli su crtu na istoriji Srbije, a onda je ušmrkali. Potom su jadni poverovali da će prosvetiti duh palanke bolonjskim konvencijama, slovenačkim merkatorima, eksitom i ekstazijem. Lustracijama i kastracijama, gej paradom i bilbordima. Jedino što jadni uradiše je da Srbiju zaviše u crne bilborde, kukala im majka. A majka Karla tvrdog srca bila pa iz oka suzu ne pustila, već im ona crnu vunu prede. Crna Karla i još crnji Solana pojedoše im džigericu svojim neprekidnim zahtevima i ucenama. Dok Lisice iz kruga Dvojke raspisuju tendere, na nas srpske vampire i dalje povika. Te filozofija palanke, te srebrenica, te antihaški lobi…

Al’ kucnuo je i naš čas. Vampiri ustajte iz groba, poziva vas i Milošević Sloba.

Prepale se ljute izjelice, reformske debele guzice. Mi smo ih samo pustili, da se nagoje kao prasad za klanje. A sada, punokrvni i zadrigli, ne mogu nam ni uteći. A i ako pobegnu daleko im Bela kuća, dabogda nevideli svetloga dana ko što nas prokle međunarodna zajednica.

Kod nas nema preletača. Neće proći pretvaranje tako da Čeda ni kao zombi ne bi prošao. Ostale malokrvne reformatore ćemo poštedeti da nam dosipaju u pehare na vampirskom piru; da služe kao upozorenje da se buduća pokolenja ne drznu i krenu putem progresa koji trasira Čume Difens i Kole Šećeraš.

Dok dolećemo na krilima noći uz svetlost punog meseca drhće ceo nevladin sektor. Osećaju kako im od straha trnu kosti i otiče energija. Naše vreme defeinitivno dolazi i to pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja. Tu ne pomažu ni strani krediti, ni joga, a bogami ni zaštićeni svedoci. Ugasilo se svetlo na kraju tunela. Shvatili su da nema izlaza, a da im za vratom dahćemo mi, neupokojeni, žedni njihove krvi i refomske energije. Njihovi samrtni krici se neće čuti.

Naizgled, sve će izgledati normalno. Reforme će se nastaviti jer i mi srpski vampiri vidimo svoju šansu na slobodnom evropskom tržištu. Privatizacija će se izvršiti, ali na načelima vampirske ekonomije i na principima otvorenog društva i otkrivenih vratova. Pristupićemo i partnerstvu za mir, jer je to naš vampirski hir. Gde god je nato tu teku i potoci krvi, a gde ima krvi – tu smo mi prvi. MMF će iskati reforme, a reformi nigde biti neće. Prave krvopije su ovi bankari, ali oni rade za nas jer će toliko ljude opljačkati da će se oni sami nama okrenuti.

Mi jedva čekamo nove izbore, a izbori se bliže. Izbor nove vlade je tek početak naše strahovlade. Naime mi nismo srpski radikali oni su samo instrument naših mračnih ciljeva čijih dosega niko od njih nije svestan. Isto tako mi koristimo i ove Koštunicine ljude da stvorimo mrežu u kojoj učestvuje i vojska i bezbednost i nacionalisti i mnogi drugi. Mi želimo da vratimo točak istorije unazad i da vratimo Srbiju u Mračni Srednji Vek. Mi smo te mračne snage balkanske koje snuju i pripremaju povratak snaga i ideja bivšeg režima, ali u novom i mnogo opasnijem obliku. Mi smo ona zločinačko udruženje o kome govore Beba i Čeda, mi se nalazimo u svim sferama naročito onim koje imaju oreol tajne moći i koja radi pod okriljem noći.

Kada mi zajašimo vlast neće nas moći skinuti nikakvi izbori ni peti oktobri za vjeki vjekov. Bićemo takva surova vlast da se nekada stresem do same pomisli, pa se čak Bogu pomolim sa bojazni u šta bi se sve to moglo izroditi. No sigurno je jsano da bi smo odmah prekinuli veze sa svetom i pretvorili Srbiju u mračni poligon deprogramiranja naroda od prosvetiteljskih bulažnjenja i reformskih laži. Mi ćemo zatrti i poslednji trag prosvetiteljskih ideala na brdovitom Balkanu. Mi srpski vampiri ćemo od Srbije napraviti kasarnu u kojoj će se kaliti novi duh povampirenog slobizma i nacionalizma iz devedesetih. Ako je nacionalizam, varvarizam, ratni zločin iz strasti mrak mi smo onda mrak mraka.

Iako smo često bili protiv Slobe jer nije znao da nas upotrebi protiv neprijatelja i jer nije znao da pokaže zube, on je ipak jedini Srbin posle Karađorđa, a možda i Čiče koji je podigao ustanak protiv svetske nepravde. Iako kao vampiri mnogo ne dajemo za nacionalnost i iako smo hladna srca ne možemo biti ravnodušni na vest kako su dušmani pogubili predsednika Miloševića, koji se do poslednjeg dana borio za Srbiju.

A tada ćemo napraviti balkanski savez povampirenih snaga prošlosti sa našom braćom iz Transilvanije, i iz drugih mračnih šuma Balkana. A to je tek početak balkanizacije ili vampirizacije Evrope koja će jednog dana pripasti nama. Samo povampireni nacionalizam i vampirska volja za opstankom mogu odbraniti Evropu od islamskih hordi i trijumfa bezdušnoga kapitalizma. Samo mi organizovani i povezani vampiri možemo da budemo avangarda novog talasa povampirene revolucije potlačenih masa. Samo mi nacionalni možemo pobediti ove globalne krvopije, koje ne piju samo krv već pljačkaju narode do gole kože i još i dušu uzimaju. Oni su veće prokletstvo od naše vlasti.

A građanima Srbije poručujemo – ne boj te se vlasti vampirske, šta sve ste već preživeli mi vam nećemo teško pasti. Kada se setite ko je sve i kako vlado ovom napaćenom zemljom – vampirska vlast će biti prava blagodat. Mi ćemo ukinuti poreze a jedini doprinos će biti malo krvi. Budite dobrovoljni davaoci krvi i bićete dobitnici vampirske tranzicije. Daj krv, malo se propati u krvavoj reformi i dobićeš bolji život.

Predsednik Otadžbinske Uprave Vampirske Stranke Srbije

Prvi Srpski Vampir
Sava Savanović, forum Vidovdan